CO2-neutraal distributiecentrum

Sinds augustus 2017 leveren wij al onze bestellingen vanuit ons nieuwe CO2-neutrale distributiecentrum. Als één van de eerste bedrijven in Nederland, iets om trots op te zijn! Het gehele distributiecentrum is energieneutraal (EPG=0) gerealiseerd en is daarmee zelfvoorzienend in haar energie. De energie voor verwarming en koeling wordt duurzaam opgewekt door een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt een scala aan maatregelen toegepast zoals ledverlichting, veegpuls-schakeling en wordt al het hemelwater geïnfiltreerd.

Onze overtuiging

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Hebben we het over duurzaamheid dan hebben we het direct over de toekomst van ons en onze kinderen. Onze kijk op duurzaamheid komt voort uit een overtuiging dat wij de plicht hebben om zorgvuldig om te gaan met de aarde en alles wat wij gebruiken en verbruiken in ons dagelijks leven. Wij dragen op actieve wijze bij aan een duurzame manier van onze bedrijfsvoering.

Duurzame oplossing

Wij bieden een uiterst duurzame oplossing voor het inzamelen van de disposables bij jou op de werkvloer. In samenwerking met onze partner Reiswolf bieden wij de mogelijkheid de Campenaer Koffie Future Smart beker in te zamelen. Deze koffiebeker is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Naast dat deze beker is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton wordt aan de binnenzijde gebruik gemaakt van een bio-coating op basis van ethanol gewonnen uit suikerriet.

De Campenaer Koffie beker is 100% recyclebaar. De ingezamelde koffiebeker dient als grondstof voor de productie van duurzaam hygiënepapier. Het duurzaam hygiënepapier wordt gemaakt van 100% gerecycleerde grondstoffen met een minimaal verbruik van water en stroom. Wanneer je gebruikmaakt van de Campenaer Koffie beker en het duurzame hygiënepapier afneemt, vorm je hiermee jouw eigen bekerkringloop.

Maatschappelijk ondernemen

Naast duurzaam ondernemen hebben wij maatschappelijk ondernemen ook hoog in het vaandel staan. Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid. Dat uit zich onder meer in het creëren van werkplaatsen voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt en een samenwerking met onder andere Impact, een bedrijf uit Kampen dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In nauwe samenwerking met diverse instanties in Kampen en uiteraard onze medewerkers zelf volgen zij een opleiding tot logistiek medewerker, welke ze in de praktijk uitoefenen bij onze afdeling Logistiek.

Arjan Oostendorp

Wij zetten ons onder andere in voor de volgende goede doelen en stichtingen

  • Ronald McDonald Huis
  • IJM
  • Make a Wish
  • Overland Missions

Wil je meer weten over sponsoring of heb je een aanvraag?
Stuur dan een mail naar marcom@vandijkgroothandel.nl

Kan ik je helpen?

+31 38 33 13 869