CO2-NEUTRAAL DISTRIBUTIECENTRUM

Sinds augustus 2017 leveren wij al onze bestellingen vanuit ons nieuwe CO2-neutrale distributiecentrum. Als één van de eerste bedrijven in Nederland, iets om trots op te zijn! Het gehele distributiecentrum is energieneutraal (EPG=0) gerealiseerd en is daarmee zelfvoorzienend in haar energie. De energie voor verwarming en koeling wordt duurzaam opgewekt door een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt een scala aan maatregelen toegepast zoals ledverlichting, veegpuls-schakeling en wordt al het hemelwater geïnfiltreerd.

ONZE OVERTUIGING

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Hebben we het over duurzaamheid dan hebben we het direct over de toekomst van ons en onze kinderen. Onze kijk op duurzaamheid komt voort uit een overtuiging dat wij de plicht hebben om zorgvuldig om te gaan met de aarde en alles wat wij gebruiken en verbruiken in ons dagelijks leven. Wij dragen op actieve wijze bij aan een duurzame manier van onze bedrijfsvoering.

DUURZAME OPLOSSING

Wij bieden een uiterst duurzame oplossing voor het inzamelen van de disposables bij jou op de werkvloer. In samenwerking met onze partner Reiswolf bieden wij de mogelijkheid de Campenaer Koffie Future Smart beker in te zamelen. Deze koffiebeker is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Naast dat deze beker is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton wordt aan de binnenzijde gebruik gemaakt van een bio-coating op basis van ethanol gewonnen uit suikerriet.

De Campenaer Koffie beker is 100% recyclebaar. De ingezamelde koffiebeker dient als grondstof voor de productie van duurzaam hygiënepapier. Het duurzaam hygiënepapier wordt gemaakt van 100% gerecycleerde grondstoffen met een minimaal verbruik van water en stroom. Wanneer je gebruikmaakt van de Campenaer Koffie beker en het duurzame hygiënepapier afneemt, vorm je hiermee jouw eigen bekerkringloop.

Export

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN

Naast duurzaam ondernemen hebben wij maatschappelijk ondernemen ook hoog in het vaandel staan. Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid. Dat uit zich onder meer in het creëren van werkplaatsen voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt en een samenwerking met onder andere Stark re-integratie & personeelsdienst, een bedrijf uit gemeente Kampen dat zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In nauwe samenwerking met diverse instanties in Kampen en uiteraard onze medewerkers zelf volgen zij een opleiding tot logistiek medewerker, welke ze in de praktijk uitoefenen bij onze afdeling Logistiek.

Groothandels

KWALITEIT

Kwaliteitsmanagement is bij Van Dijk Groothandel erg belangrijk. Om onze klanten goed van dienst te zijn horen daar service en producten van de hoogste kwaliteit bij. Wij streven naar kwaliteit op elk gebied en in al onze processen. Optimalisatie en verbetering is onze drijfveer.

Met onze ISO 9001 certificering laten we zien dat wij veel waarde hechten aan het voldoen aan internationale normen en continue verbetering.

Arjan Oostendorp

Wij zetten ons onder andere in voor de volgende goede doelen en stichtingen

  • Ronald McDonald Huis
  • IJM
  • Make a Wish
  • Hart voor Burkina

Wij ondersteunen een vast aantal goede doelen. Nieuwe sponsoraanvragen nemen wij daarom niet in behandeling.